Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

8 Octombrie 2015
Vizualizari: 1382
Comentează add

Cauzele principale care duc la obezitate infantilă sunt alimentaţia bogată în calorii şi grăsimi dar şi lipsa efortului fizic

10% dintre copiii din România suferă de obezitate

adriana-turea

Foto: blog.baucominstitute.com

Zece la sută dintre copiii din România suferă de obezitate, cu prevalenţă mai mare în rândul preşcolarilor şi a celor până în clasa a IV-a.

De altfel, obezitatea infantilă este în creştere în toată lumea - relevă datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cauzele principale care duc la obezitate infantilă sunt alimentaţia bogată în calorii şi grăsimi dar şi lipsa efortului fizic - spune Preşedintele Asociaţiei Române a Educatorilor în Diabet, medicul Cornelia Bala.

"Toate problemele de supragreutate se ştie că sunt asociate cu un risc mare de afecţiuni metabolice, respectiv diabetul zaharat tip II, sindromul metabolic şi după aceea boli cardiovasculare şi cancer. La tineri şi adolescenţi primul pas după obezitatea simplă este acest sindrom metabolic.

"Încep să apară creşteri de glicemie, nu neapărat încă în domeniul diabetului zaharat, dar este o fază precursoare a diabetului care şi ea, dacă nu se intervine la timp asupra greutăţii, progresează în foarte multe din cazuri către diabet de tip II", a spus medicul Cornelia Bala.


Etichete Zece la sută dintre copiii din România suferă de obezitateprescolariOMSPreşedintele Asociaţiei Române a Educatorilor în Diabetmedicul Cornelia Baladiabet zaharat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live