Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 281
Comentează add

Testele noilor născuți vor fi refăcute, deoarece pare să fie o greșeală în prelucrarea testelor inițiale, având în vedere că rezultatele în cazul mamelor au fost negative.

10 bebeluși născuți la Timișoara-pozitivi la COVID/mamele cu teste negative

radiojurnal

   Foto arhivă

10 bebeluși născuți la  Maternitatea ,,Odobescu,, de la Timișoara au fost testați pozitiv la coronavirus, a anunțat în această seară, Ministerul Sănătății care a precizat că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative. 

Corespondenta RRA, Alina Bujancă a aflat din surse din cadrul maternității că testele bebelușilor, care sunt în stare bună, vor fi refăcute, deoarece există suspiciunea că ar putea fi o greșeală în prelucrarea testelor inițiale având în vedere că rezultatele în cazul mamelor au fost negative.

Au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți, pe 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie, mai precizează Ministerul Sănătății.

Între timp, în perioada 2-4 aprilie, 9 mame și bebelușii lor au fost externați, în maeritate, fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara, să înceapă o verificare la maternitate cu privire la bebelușii depistați pozitiv, la COVID-19. 

Amintim că activitatea în maternitate este restricționată, fiind internată o singură mamă. 


Etichete 10 bebelușicoronavirusteste pozitivemameteste negativeverificaretimișoara,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live