Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

19 Mai 2017
Vizualizari: 1589
Comentează add

19 aprilie 2007 a adus o premieră în viaţa politică din România. Este ziua în care a fost organizat primul referendum de demitere a preşedintelui de la acea vreme, T. Băsescu.

10 ani de la primul referendum de demitere a fostului preşedinte T. Băsescu

-

Fostul președinte Traian Băsescu. Foto: Arhivă.

19 aprilie 2007 va rămâne în istoria modernă a României drept ziua în care a fost organizat primul referendum de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Procedurile pentru suspendarea preşedintelui au fost demarate de PSD, motivul principal fiind că şeful statului a încălcat Constituţia în mai multe rânduri.

Astfel, în 12 februarie 2007, PSD sesizează Curtea Constituțională despre inițierea procedurilor de suspendare din funcție a președintelui Traian Băsescu şi depune la Parlament documenteul cu motivele suspendării.

Printre acestea: încălcarea Constituţiei, încă din prima zi de mandat, blocarea activităţii Parlamentulului prin încercările de schimbare a preşedinţilor celor două camere, încercarea de a-l determina pe premier să îşi dea demisia, folosirea instituţiilor statului şi controlarea acestora prin interpuşi, interferenţa în treburile justiţiei, încercarea de substituire a Guvernului şi premierului.

Citiți continuarea pe site-ul Politica Românească.


Etichete suspendareTraian Băsescupresedintereferendumdemitere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live