Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Iulie 2016
Vizualizari: 1500
Comentează add

Al doilea grup de cetăţeni români de 108 persoane a revenit în ţară cu un zbor umanitar operat de Tarom și plătit de ministerul de externe.

108 persoane au revenit de la Istanbul cu un zbor plătit de MAE

radiojurnal

Imagini de la televiziunea turca arata cum in noaptea tentativei de lovitura de stat tancurile au blocat accesul la aeroportul Ataturk din Istanbul. Foto: Twitter.com.

Ministerul de Externe anunţă că zborul umanitar operat de Tarom cu care a revenit în ţară al doilea grup de cetăţeni români de 108 persoane blocate pe aeroportul Atatürk din Istanbul a aterizat diminieaţă la ora 4:00.

Acest zbor umanitar, ale cărui costuri au fost suportate din fondul MAE pentru situaţii de urgenţă şi criză, a repatriat cetăţenii români care nu au putut călători cu alte companii.

Ministerul de Externe precizează că de la debutul situaţiei din Turcia au fost înregistrate aproximativ 2.300 de apeluri telefonice.

Toate misiunile diplomatice şi oficiile consulare din zonă, coordonate de Celula de Criză, au fost implicate în acordarea asistenţei şi protecţiei consulare necesare.

Primul grup de 134 de români, blocaţi pe aeroportul din Istanbul, a revenit aseară, la Bucureşti, cu un zbor Tarom, organizat la solicitarea Ministerului de Externe.

Echipele mobile ale Consulatului General şi reprezentanţi ai Tarom oferă în continuare asistenţă celor rămaşi pe Aeroportul Atatürk, potrivit redactorului nostru, Carmen Gavrilă.

Un alt grup de români urmează să fie preluat în această noapte cu zborul umanitar al companiei Tarom RO2264, a declarat pentru Radio România Actualităţi, Camelia Enescu, şefa agenţiei Tarom din Istanbul: 

Camelia Enescu: "De gestionarea cetăţenilor români se ocupă reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe, însă aşa orientativ din cele discutate până acum cu dumnealor, cred că toată lumea va ajunge acasă la noapte şi de acum înainte operarea va intra în normal."


Etichete zbor umanitarTaromtentativa de lovitura de stat in turciaistanbul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live