Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

5 Decembrie 2018
Vizualizari: 1435
Comentează add

Ca în fiecare an, în luna cadourilor Corul de Copii Radio vă invită duminică, 9 decembrie (ora 19:00), la un concert-eveniment.

100 de sărbători, concert-eveniment al Corului de Copii Radio

radio-romania

Ca în fiecare an, în luna cadourilor Corul de Copii Radio vă invită duminică, 9 decembrie (ora 19:00), la un concert-eveniment, intitulat sugestiv 100 de sărbători şi derulat sub bagheta dirijorului Răzvan Rădos.

Prima parte a serii este dedicată Centenarului României şi aduce pe scena Sălii Radio muzică românească tradiţională, fragmente din proiectul de succes intitulat Romanian Roots (Amprente). Acest spectacol multimedia a mai fost prezentat la Simpozionului Mondial de Muzică Corală, organizat la Copenhaga de Federaţia Internaţională a Muzicii Corale, în cadrul Zilelor Europene Neudrossenfeld - Germania, la Festivalul Let the Future Sing - Suedia şi la International Thracian Choir Festival – Bulgaria.

În cea de-a doua parte a serii veţi asculta îndrăgite colinde româneşti, iar pentru bis-uri sunt pregătite câteva surprize: o parte dintre cele mai cunoscute cântece internaţionale de Crăciun! Evenimentul se desfăşoară cu participarea pianistei Magdalena Faur.

Urările muzicale pe care Corul de Copii Radio ni le adresează capătă o nouă dimensiune, prin CD-ul recent apărut la Editura Casa Radio, intitulat Corul de Copii Radio, dirijor Voicu Popescu. Colinde. CD-ul cuprinde o colecţie de colinde româneşti şi străine interpretate de Corul de Copii Radio, într-o serie de înregistrări speciale realizate anul acesta la Radio România, în fapt o reconstituire originală a concertului de colinde de la Sala Radio din decembrie 2017. Albumul va fi lansat în pauza concertului, în foaierul central al Sălii Radio. La eveniment vor participa dirijorul Voicu Popescu şi semnatara prezentării albumului, Liliana Pispiris, iar la finalul spectacolului, Voicu Popescu va acorda autografe publicului.

Albumul va fi disponibil, la preţ de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temişana nr. 31 sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, va putea fi achiziţionat de la partenerii de distribuţie, incluzând librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

În 2015, Corul de Copii Radio a aniversat 70 de ani de existenţă, moment marcat prin participarea în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia, prin concertul aniversar 70 de primăveri, susţinut la Sala Radio şi prin participarea la Festivalul George Enescu 2015. În acelaşi an, Corul de Copii Radio s-a calificat în finala de la München a uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale - Let the Peoples Sing. Concursul este un apreciat eveniment din circuitul muzicii vocale, aflat sub auspiciile Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU).

Creat în 1945, Corul de Copii Radio e fost şi este o adevărată şcoală de educaţie prin muzică a tinerelor generaţii şi o „pepinieră” de talente pentru scena muzicală românească. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee artistice şi concursuri internaţionale au adus ansamblului preţioase distincţii şi premii, iar în 2004 corul a avut onoarea de a primi titlul de Ambasador Cultural al Uniunii Europene, acordat de Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona on-line prin reţeaua www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio, pe www.orchestreradio.ro.


Etichete 100 de sărbătoriconcert-evenimentCorul de Copii Radio

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live