Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Mai 2014
Vizualizari: 1537
Comentează add

Bicicliştii bucureşteni vor avea la dispoziţie o sută de kilometri de piste noi până la sfârşitul anului viitor, potrivit primarului general Sorin Oprescu.

100 de kilometri de piste de biciclete, "până în 2016"

radiojurnal

Bicicliştii bucureşteni vor avea la dispoziţie o sută de kilometri de piste noi până la sfârşitul anului viitor - potrivit primarului general Sorin Oprescu, transmite reporterul nostru, Atena Teognoste.

Din luna iulie va începe amenajarea a 61 de străzi din centrul capitalei.

În completare vor fi înfiinţate o sută de parcări şi 18 centre ce închiriere de biciclete.

Sorin Oprescu a precizat că traseele vor fi dispuse fie pe trotuar, fie pe carosabil în funcţie de specificul fiecărei artere, astfel încât bicicliştii să fie în siguranţă când circulă pe ele.

Proiectele municipalităţii, "greşite"

Comunitatea Bicicliştilor din Bucureşti şi asociaţiile non-guvernamentale de profil se tem, însă, ca proiectele autorităţilor să fie implementate din nou greşit, aşa cum s-a întâmplat până acum, transmite reporterul nostru, Bogdan Isopescu.

Asociaţia Active Watch atrage atenţia că, spre exemplu, Poliţia Rutieră a constatat că primăria capitalei a amplasat necorespunzător peste 100 de kilometri de piste pentru biciclişti, în ultimii 4 ani.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii Active Watch consideră că actualul proiect al municipalităţii ar fi trebuit să fie, mai întâi, dezbătut public pentru ca investiţia să fie făcută corect, util şi legal.

În acest sens, Active Watch anunţă că va organiza mâine o dezbatere în care încercă să pună la aceeaşi masă nu doar autorităţile ci şi asociaţiile bicicliştilor.

Între timp, de pe stradă, bicicliştii atrag atenţia asupra problemelor de infrastructură dar şi asupra lipsei de respect.


Etichete Ştiri BucureştiSorin OprescupistebicicletebicicliştiPoliţia RutierăActive Watchautorităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live