Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Vineri, 20 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Noiembrie 2017
Vizualizari: 675
Comentează add

Centenarul Revoluţiei bolşevice din Rusia va fi sărbătorit fără mare pompă pentru că puterea de la Kremlin se teme de glorificarea schimbării regimului prin forţă, susţine AFP.

100 de ani de la "Revoluţia bolşevică"

radiojurnal

Patriarhul Rusiei, Kiril, şi preşedintele Vladimir Putin.      Foto: http://en.kremlin.ru.

Centenarul Revoluţiei bolşevice va fi sărbătorit marţi, 7 noiembrie, în Rusia, fără mare pompă. Puterea de la Kremlin se teme de glorificarea schimbării regimului prin forţă, comentează France Presse.
 
Dacă în perioada fostei URSS aveau loc manifestări grandioase, cu o mare defilare în Piaţa Roşie, programul oficial prevede la centenar doar expoziţii şi simpozioane. Partidul Comunist, care rămâne cea mai mare forţă de opoziţie din Parlamentul de la Moscova, a organizat o adunare lângă statuia lui Karl Marx, în apropierea Kremlin-ului, dar nu sunt prevăzuţi să participe mai mult de 5.000 de persoane.
 
Şi mişcarea stângii naţionaliste "O altă Rusie", condusă de scriitorul Eduard Limonov, are o manifestaţie autorizată în capitala rusă. Săptămâna aceasta 20 dintre susţinătorii săi au fost arestaţi la Sankt-Petersburg, după un protest neautorizat în cursul căruia au cerut o nouă Revoluţie.
 
Singurul eveniment legat de Revoluţie la care a participat preşedintele Vladimir Putin a fost inaugurarea unei noi biserici la Moscova, în condiţiile în care agenţia franceză de ştiri aminteşte că sosirea bolşevicilor la putere în 1917 a dus la persecutarea clerului şi a credincioşilor.
 
În plus, la sfârşitul lunii trecute, Vladimir Putin a reamintit de diviziunile trecutului, la inaugurarea unui monument omagiu adus victimelor represiunii politice. 

Etichete Karl MarxKremlinbolşevicirevoluţieEduard LimonovSankt-PetersburgVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live