Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Aprilie 2015
Vizualizari: 2731
Comentează add

Zeci de lideri din întreaga lume şi rude ale veteranilor de război comemorează, azi, 100 de ani de la una dintre cele mai dramatice bătălii ale Primului Război Mondial.

100 de ani de la Bătălia de la Gallipoli

radiojurnal

Baterie de artilerie otomană în bătălia de la Gallipoli. Foto: wikipedia.org.

Zeci de lideri din întreaga lume şi mii de rude ale veteranilor de război vor comemora, astăzi, 100 de ani de la Campania de la Gallipoli, din Turcia - una dintre cele mai dramatice bătălii din timpul Primului Război Mondial.

130.000 de soldaţi au murit în cursul acelor lupte, soldate cu victoria trupelor Imperiului Otoman asupra trupelor aliate.

Potrivit agenţiei Reuters, la ceremoniile organizate în memoria victimelor din ambele tabere sunt aşteptaţi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, premierii australian, Tonny Abbott, şi respectiv neozeelandez, John Key, precum şi Prinţul Charles, moştenitorul Coroanei britanice.

Ieri, mii de australieni, neozeelandezi şi turci s-au strâns în Peninsula Gallipoli pentru a comemora victimele bătăliei de acum 100 de ani.

Şi, tot ieri, premierul Victor Ponta a participat, la Istanbul, la ceremoniile dedicate Zilei naţionale a suveranităţii şi a copiilor, ca răspuns la invitaţia preşedintelui Erdogan, organizatorul unui forum internaţional pentru pace, dedicat victimelor bătăliei de la Gallipoli. 


Etichete TurciaPrimul Război MondialCampania de la GallipoliImperiul OtomanAliaţiuna dintre cele mai dramatice bătălii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live