Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

31 Iulie 2015
Vizualizari: 1347
Comentează add

Din cei 6000 de magistraţi din România 15% au semnat un memoriu către CSM, în care spun că aceste modificări vor avea grave consecinţe asupra sistemului judiciar.

1000 de magistraţi nu sunt de acord cu modificarea legislaţiei juridice

-cristina-grecu

Foto: facebook.com/csm. 

Numărul magistraţilor care protestează faţă de modificarea legislaţiei juridice a crescut la aproape 1000.

Ei au semnat un memoriu către Consiliului Superior al Magistraturii, în care spun că aceste modificări vor avea grave consecinţe asupra sistemului judiciar.

Din cei 6000 de magistraţi din România 15% nu sunt de acord cu reintroducerea numirii directe exclusiv pe bază de interviu în funcţia de judecător ori procuror a magistraţilor asistenţi şi a avocaţilor cu vechime de cel puţin 18 ani, cu reintroducerea numirii foştilor magistraţi cu vechime de minim 10 ani în funcţii vacante la instanţe sau parchete de acelaşi grad cu cele unde au funcţionat şi cu schimbarea modalităţii de susţinere a examenului de promovare în funcţii de execuţie, prin instituirea ca probă a unei aşa numite evaluări a activităţii profesionale pe ultimii trei ani.

Magistraţii semnatari atrag atenţia că aceste lucruri au fost puternic criticate în rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

CSM răspunde că toate viitoarele schimbări vor fi analizate şi dezbătute de plen, dar precizează că încă de acum trei ani propunerile de modificare şi completare a legii au fost transmise, spre consultare, tuturor instanţelor şi parchetelor.

În luna martie a acestui an propunerile au fost supuse consultării din nou, iar opiniile tuturor instanţelor şi parchetelor au fost centralizate şi analizate în şedinţa Comisiei din 21 iulie anul acesta. 


Etichete magistraţilegislaţia juridicăCSMsistemul judiciarMCVinterviuriexameneinstanţeparchete

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live