Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luiza Rosetti, Tulcea

12 August 2022
Vizualizari: 189
Comentează add

De la începutul războiului din Ucraina, sute de nave așteaptă zilnic în apele teritoriale românești să intre pe canalul Sulina.

100 de nave aşteaptă în M. Neagră, lângă Sulina, să intre pe Dunăre

luiza-rosetti-tulcea

Dunărea. Foto: Arhiva Agerpres

Aproximativ 100 de nave așteaptă în Marea Neagră, în apropiere de bara Sulina, să intre pe Dunărea maritimă pentru a ajunge în porturile fluviale și a prelua produse pentru alte state.


Dan Ichim, directorul Căpităniei zonale Tulcea: Cel mai mare timp este de 64 de zile, dar se impune o precizare: nu toate navele care aşteaptă în rada Sulina pentru a opera în porturile de la Dunăre au contracte. Sunt multe care așteaptă o comandă în sensul ăsta. Cele care sunt contractate deja nu aşteaptă aşa de mult. Aici, timpii de aşteptare se reduc la maxim zece zile.
La nivelul dispeceratului central al Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi funcţionează un comandament care stabilește ordinea de intrare a navelor din mare pe Dunăre.


Realizator: De la începutul războiului din Ucraina, în contextul în care porturile ucrainene de la Marea Neagră au fost blocate de Rusia, sute de nave așteaptă zilnic în apele teritoriale românești să intre pe canalul Sulina și să ajungă în porturile dunărene pentru a prelua produse, în special cereale din Ucraina.


Etichete sulinanaveportdunareucrainagalatitulceamarea neagra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live