Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

19 Iulie 2017
Vizualizari: 1190
Comentează add

Refuzul imunizărilor obligatorii se sancţionează prin aplicarea de amenzi între 25 şi 100 de euro. Copiii care n-au făcut toate vaccinările obligatorii nu sunt primiţi la grădiniţă

Vaccinurile obligatorii în Bulgaria

-

 

În Bulgaria, mai multe vaccinuri sunt incluse într-o schemă obligatorie de imunizare a copiilor, care condiţionează înscrierea acestora la şcoală.

În conformitate cu calendarul naţional de imunizări, în primul an după naşterea copilului, în Bulgaria se fac vaccinări obligatorii împotriva tuberculozei, hepatitei B, difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, Hib, infecţiilor pneumococice. Cea de-a doua vaccinare pentru hepatita B este făcută în prima lună, iar cea de-a treia începând din luna a şasea.

Între şapte şi zece luni, copiii fără urme de vaccinare la maternitate şi cu test negativ de tuberculină fac vaccin antituberculoză. Începând din luna a 13-a, copiii primesc un vaccin combinat împotriva rujeolei, rubeolei şi parotiditei (epidemice - oreion, n.red.).

Reimunizările obligatorii, 17 la număr, încep în cel de-al doilea an al copilului şi continuă până la vârsta de 12 ani. Refuzul imunizărilor obligatorii se sancţionează prin aplicarea de amenzi între 25 şi 100 de euro.

Copiii care nu au făcut toate vaccinările obligatorii nu sunt primiţi la creşe şi grădiniţe, teoretic; practic, însă, amenzile nu se aplică, se încearcă convingerea părinţilor de către medicii de familie. Spre deosebire de situaţia de acum cinci-şase ani, când numai 2-3% dintre copii nu au fost vaccinaţi, acum acest procent, în pofida eforturilor, se apropie de 10.


Etichete tuberculozeivaccin pentru viatahepatitei Bdifterieitetanosuluitusei convulsivepoliomieliteiHibinfecţiilor pneumococice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live