Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 Iunie 2020
Vizualizari: 110
Comentează add

Studiu INS privind evoluţia economică, realizat în rândul managerilor de companii.

Studiu INS privind evoluţia economică

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Studiul realizat periodic de Institutul Național de Statistică în rândul a 500 de manageri de companii din România relevă un optimism moderat.

Reporter Iulian Olescu: "Pentru perioada iunie - august 2020, managerii societăților din construcții și comerțul cu amănuntul se așteaptă la o creștere a activității, cei din industria prelucrătoare la o creștere moderată, iar cei din servicii la o relativă stabilitate, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică.

În privința evoluției numărului de salariați, managerii de firme preconizează o creștere moderată în construcții și comerțul cu amănuntul, dar o scădere moderată în industria prelucrătoare și servicii.

Prețurile și tarifele practicate ar urma să înregistreze creștere în comerțul cu amănuntul, creștere moderată în construcții, relativă stabilitate în industria prelucrătoare și scădere în sectorul serviciilor, mai reiese din rezultatele sondajului INS.

Constantin Rudnițchi, analist economic: "Ce mai atrage atenția este poate legat de prețuri și, pentru care întrebăm întotdeauna vizavi de ce urmează cu inflația, am văzut o temperare a inflației, dar iată că oamenii care sunt cei mai aproape de prețuri, adică zona aceasta de comerț cu amănuntul, arată că se așteaptă la o creștere a prețurilor."


Etichete oamenipopulaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live