Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

26 Februarie 2021
Vizualizari: 277
Comentează add

Rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus in România va fi calculată după alte reguli.

Rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus, calculată în alt mod

florin-lepadatu

Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Începând de vineri, rata de incidență a infectărilor cu noul coronavirus in România va fi calculată după alte reguli, în sensul în care vor fi introduse în bilanțul final și focarele.

Noile reguli corespund standardelor internaționale, precizează autoritățile, care spun că și alte țări procedează în mod asemănător.

Se așteaptă astfel o creștere ușoară a incidenței cazurilor de COVID-19, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.


Raed Arafat: "Acum calculul este total: cazurile pe care le ai într-o localitate sau intr-un județ intră în calculul incidenţei pe ultimele 14 zile. Impactul depinde de localitate, dar nu va fi unul mare. La București, de exemplu, va fi o creștere de 0,02%, dacă nu sunt și alte cazuri, deci creșteri care nu sunt din cauza focarelor. S-a considerat că asta ar fi o soluție corectă pentru a include totul și să nu fie separate focarele de celelalte cazuri."

Noile focare care vor fi introduse în calculul cazurilor de COVID se regăsesc în principal în spitale și în centrele de îngrijire, potrivit Rador.

 

Etichete virus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live