Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Februarie 2021
Vizualizari: 145
Comentează add

Prima zi de școală, luni, în al doilea semestru, cu prezența fizică în școli.

Prima zi de școală, luni, cu prezența fizică în școli

florin-lepadatu

  

Majoritatea preșcolarilor și elevilor din întreaga țară s-au întors luni în sălile de clasă pentru cel de-al doilea semestru al anului școlar în condiții de pandemie.

Rata de infectare cu noul coronavirus în fiecare localitate este criteriul hotărâtor în funcție de care și-au reluat activitatea unitățile de învățământ, fiind în vigoare 3 scenarii.

Aproape 2.200 de localități sunt în verde, puțin peste 909 în galben și 149 în cel roșu, conform unei centralizări transmise luni.

Situația este însă în dinamică.

Spre exemplu, în județul Constanța prefectura a anunțat că modificarea ratei infectare cu noul coronavirus schimbă scenariile de funcționare pentru 34 de unități de învățământ, unele trecând din verde în galben.

Corespondenta RRA Maria Măndiță a mers într-o școală din Galați pentru a vedea cum percep copiii întoarcerea în bănci și după luni de cursuri online: "Pentru ca toți  cei 466 de elevi din clasele I-IVși a VII-a și a VIII-a să învețe în condiții normale Andra Ionescu, directoarea Colegiului Național ”Costache Negri” din Galați a luat toate măsurile recomandate.


Andra Ionescu: "Ne-am pregătit cu măștile și cu dezinfectantul necesar fiecărei clase, ne-am pregătit cu profesori instruiți care să știe să gestioneze toate situațiile ce pot apărea pe parcursul unei zile.", potrivit Rador.


Etichete şcoalăşcoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live