Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

23 Noiembrie 2018
Vizualizari: 689
Comentează add

Cea de-a cincea seară a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, organizat de Radio România, a adus în premieră la Bucureşti celebra Orchestră Filarmonică BBC.

Orchestra BBC din nou pe scena Sălii Radio, în cadrul RadiRo

florin-lepadatu

 

Cea de-a cincea seară a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio - RadiRo, organizat de Radio România, a adus în premieră la Bucureşti celebra Orchestră Filarmonică BBC.

Muzicienii britanici au cântat şi o partitură românească iar solistul concertului de Haydn a fost tânărul violoncelist român Andrei Ioniţă.

Un reportaj de Ana Diaconu, de la Radio România Muzical: "Seara a debutat cu "Muzica pentru ochestră No. 2" de Rudi Stephan, compozitor german care şi-a pierdut viaţa luptând pe front, iar la final, Orchestra Filarmonică BBC a interpretat o lucrare mai optimistă, spunea dirijorul, "Simfonia No.9" de Dmitri Şostakovici, compusă după terminarea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Prima parte a fost completată de "Concertul în Do Major pentru violoncel şi orchestră", de Joseph Haydn, cu orchestra într-o formulă mai restrânsă şi cu un solist aşteptat cu mare entuziasm de publicul de la Bucureşti, violoncelistul Andrei Ioniţă.

Interpretarea acestuia a fost apreciată de violoncelistul Marin Cazacu: "Este un mare talent, cu o notă personală pe care o dă fiecărei lucrări, eleganţă, o intimitate şi o strălucire cum rar auzim la acest concert."

În partea a doua a concertului, Orchestra Filarmonică BBC şi dirijorul Moritz Gnann au prezentat în Festivalul RadiRo şi o lucrare românească, binecunoscuta "Rapsodie Română No.2" de George Enescu.

Am remarcat cu bucurie prezenţa numeroasă a tinerilor la acest concert, aşa că închei cu câteva ecouri culese din rândul acestora.

"A fost o surpriză plăcută pentru mine.

Cred că fiecare dintre momente a contribuit la realizarea acestui spectacol minunat."

"A fost fantastic, fabulos.

Mă bucur foarte mult să mă aflu aici, la Sala Radio.

Andrei este foarte tânăr.

Cu tehnica şi pasiunea de care dă dovadă, va ajunge foarte departe."

Orchestra BBC va urca şi în această seară pe scena Sălii Radio, în cadrul RadiRo.

Tot diseară, la Muzeul Naţional de Artă, va avea un nou concert de jazz, de data aceasta în compania Big Bandului Radioului Danez şi a lui Marilyn Mazur."


Etichete RadiRo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live