Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Ianuarie 2022
Vizualizari: 196
Comentează add

Guvernul urmează să discute în ședință noi măsuri legate de atenuarea creșterii prețurilor la energie electrică și gaze.

Măsuri privind atenuarea creșterii prețurilor la energie

florin-lepadatu

      Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Marți la Palatul Victoria este prevăzută o ședință specială a executivului.

Pe ordinea de zi s-ar putea afla noi măsuri în domeniul energiei, după ce actul normativ emis la finalul anului trecut nu a reușit să aducă și reducerile așteptate de populație la facturi.

Liderii principalelor partide din coaliția aflată la guvernare, PNL și PSD, au viziuni diferite asupra prevederilor Ordonanței de Urgență privind compensarea facturilor la energie.

În timp ce social-democrații cred că și facturile pe luna ianuarie ar trebui subvenționate, liberalii susțin că legea nu poate fi retroactivă.

Sunt disensiuni și în ceea ce privește propunerea PSD de reglementare pentru 6 luni a pieței energiei.

Alina Stănuță vine cu detalii: ”Se pare că PSD și PNL nu se înțeleg în privința termenului aplicării Ordonanței de Urgență pentru plafonarea și compensarea prețurilor la energie. Astfel, PSD spune că își dorește ca ordonanța să aibă efect și pentru luna ianuarie, în timp ce ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, anunța că noua schemă de compensare a facturilor la energie și gaze va fi aplicată de la 1 februarie, pentru că nici o lege nu acționează retroactiv. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a discutat în această după-amiază cu președintele PNL, Florin Cîțu, dar la finalul întrevederii Marcel Ciolacu, destul de tensionat, a refuzat să facă declarații presei. La insistențele jurnaliștilor Marcel Ciolacu a spus că se va discuta mâine dacă Ordonanța de Urgență care plafonează și compensează prețurile la energie se aplică și pentru luna ianuarie. Întrebat dacă documentul va intra în dezbaterea Guvernului în această după-amiază, liderul social-democrat a răspuns că nu este astăzi și a cerut presei să îl întrebe pe premier despre acest subiect.”


Etichete guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live