Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Ianuarie 2020
Vizualizari: 441
Comentează add

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situaţii de Urgenţă al Uniunii Europene a lansat un apel către statele membre, urmare a incendiilor generalizate în Australia.

MAI răspunde apelului ptr operaţiuni de salvare în Australia

radiojurnal

  Foto: arhiva 

Ministerul Afacerilor Interne răspunde apelului lansat la nivel european şi are forţe pregătite pentru a fi trimise în Australia - se arată într-un comunicat, în care se precizează că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat cu privire la resursele de care dispune ţara noastră şi a transmis ca, în urma solicitărilor, România să ofere ajutor, în cel mai scurt timp.
 
Comunicatul MAI a survenit în contextul în care, în cursul serii, Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situaţii de Urgenţă al Uniunii Europene a lansat un apel către statele membre, pentru a transmite resursele pe care le pot pune la dispoziţie pentru a fi dislocate, în vederea intervenţiei în Australia, ca urmare a incendiilor generalizate.
 
Între timp, autorităţile australiene au profitat de o uşoară îmbunătăţire a vremii, pentru a redeschide, ieri, căi rutiere blocate de incendiile de vegetaţie şi pentru transportarea unor persoane în locuri sigure.Fumul dens a îngreunat, însă, operaţiunile de salvare, iar sute de persoane sunt în continuare izolate.  

Etichete incendiimaiaustralia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live