Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 23 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Ianuarie 2022
Vizualizari: 238
Comentează add

Legea plafonării şi a compensării la energie va fi modificată de Guvern, a anunțat ministrul energiei, Virgil Popescu.

Legea plafonării şi a compensării la energie va fi modificată de Guvern

florin-lepadatu

Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Legea plafonării şi a compensării la energie va fi modificată de Guvern, a anunțat ministrul Virgil Popescu, potrivit căruia este luată în calcul inclusiv o creștere de la 33 la 50% a compensației pentru factura de gaze.

El a precizat totodată că în perioada aplicării legii va fi interzisă debranșarea consumatorilor.

Cu detalii, Petruța Obrejan: ”Măsurile privind prelungirea schemei de ajutor la energie și gazele naturale, atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru IMM-uri, și după 1 aprilie vor fi cuprinse în noul proiect de ordonanță de urgență - spunea ministrul energiei, Virgil Popescu, proiect care ar urma să fie adoptat chiar în această săptămână.


Virgil Popescu: ”Am discutat practic cu toți miniștrii de linie despre măsurile pe care le vom lua. Ele sunt în lucru în ministerele de linie, pentru că dorim să ieșim cu ordonanță de urgență să aprobăm aceste măsuri; se referă la ce vom face după data de 1 aprilie, de prelungire a schemei de ajutor pentru consumatorii casnici, pentru IMM-uri.”

Ministrul energiei susține nevoia de măsuri ferme față de furnizorii care nu emit facturi corespunzător la energie și gazele naturale, precizând că există deja pe circuitul de avizare modificarea Legii 259.


Virgil Popescu: ”Şi acolo vom introduce obligativitatea refacerii facturilor și neperceperea de penalități și, evident, vom introduce imposibilitatea debranșării și pentru ceilalți consumatori, nu numai pentru cei vulnerabili, care sunt trecuți deja în Legea 259. Venim practic cu un pachet de măsuri care să ajute românii să treacă peste această perioadă de volatilitate a prețurilor.”

De asemenea, executivul intenționează să acționeze și pentru zona de industrie alimentară și agricultură, iar ministerele de linie gândesc deja scheme de ajutor şi pentru alte industrii - a mai spus Virgil Popescu.

De altfel, noile măsuri privind protejarea consumatorilor față de creșterea prețurilor la energia electrică și gazele naturale sunt și subiectul primei ședințe din acest an a coaliției de guvernare, programate pentru săptămâna în curs.


Etichete energie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live