Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

28 Februarie 2019
Vizualizari: 546
Comentează add

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi a declarat că votul primit în Comisia LIBE a Parlamentului European este pentru tot sistemul judiciar.

Laura Codruţa Kövesi, foarte onorată pentru acest vot

florin-lepadatu

 

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi a declarat că votul primit în Comisia LIBE a Parlamentului European este pentru tot sistemul judiciar din România şi pentru toţi cetăţenii ţării.

Pe aeroport, la sosirea de la Bruxelles, Laura Codruţa Kövesi a mai spus că este foarte onorată pentru acest vot şi a precizat că nu a cerut sprijinul Guvernului, pentru a obţine funcţia de procuror-şef al Parchetului European, şi nici nu îl aşteaptă.

Ea a obţinut, miercuri, cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Care vor fi următoarele etape ale acestui proces - explică, de la Bruxelles, Amalia Bojescu: "Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kövesi, a fost selectată pe primul loc în lista de candidaţi pentru funcţia de procuror-şef european, în urma unui vot secret cu buletine, în Comisia de libertăţi civile din Parlamentul European, a obţinut 26 de voturi, candidatul francez, Jean-Francois Bohnert, 22, iar germanul Andreas Ritter, un vot.

Rezultatul votului din Comisia LIBE şi recomandarea Comisiei de control bugetar care de asemenea, a desemnat-o pe Laura Codruţa Kövesi, drept candidat preferat, tot în urma unui vot secret cu buletine, vor fi transmise conferinţei preşedinţilor, formată din preşedintele Parlamentului European şi liderii de grupuri politice.

Aceasta se va reuni săptămâna viitoare, pe 7 martie şi va stabili etapele ce vor fi urmate înainte de negocierile cu Consiliul.

Cele două instituţii europene trebuie să ajungă la un consens în privinţa nominalizării, în condiţiile în care Consiliul şi-a stabilit mandatul de negociere în urma unui vot secret în Comitetul reprezentanţilor.

Pe primul loc s-a clasat candidatul francez, Jean-Francois Bohnert - cu 50 de puncte, urmat la egalitate de Laura Codruţa Kövesi şi Andreas Ritter, cu câte 29 de puncte.

Se doreşte ca viitorul procuror-şef european să fie desemnat până la finalul mandatului actualului legislativ european."


Etichete Laura Codruţa Kövesi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live