Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Sâmbătă, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Ianuarie 2021
Vizualizari: 257
Comentează add

În Timișoara a crescut numărul migranților din Orient care se îndreaptă spre Europa.

În Timișoara a crescut numărul migranților

radiojurnal

 

În Timișoara a crescut numărul migranților care vin din Orient și se îndreaptă spre Europa, iar fenomenul începe să devină o problemă.

Primarul municipiului, Dominic Fritz, spune că este nevoie de sprijinul Guvernului pentru remedierea situației.

Corespondenta Radio România Actualități, Alina Bujancă, transmite:"În prezent, principala rută de migrație trece prin Serbia și România. Așa se face că zona se confruntă în ultima perioadă cu un val al migrației. Primarul Dominic Fritz a declarat că din cauza poziției geografice Timișoara a devenit o țintă pentru aceste persoane și spune că situația este neplăcută și nesustenabilă, dar consideră că problema nu poate fi rezolvată doar pe plan local, ci cu ajutorul Guvernului.


Dominic Fritz: "Am avut nenumărate discuții și întâlniri în ultimele săptămâni despre această temă, pentru că într-adevăr este o situație neplăcută, și pentru cetățeni, și pentru migranți. Eu am rugat poliția să identifice aceste persoane, dar, încă o dată, o bună majoritate au de fapt documente și teoretic au și dreptul de liberă circulație."

De la sfârșitul lunii noiembrie și până acum, Primăria Timișoara a asigurat cazare și o masă caldă pe zi pentru peste 1.000 de imigranți solicitanți de azil care au fost introduși în carantină după ce au intrat din Serbia în România."


Etichete migranţiemigranţi(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live