Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 4365
Comentează add

Jud. Vâlcea: Purtarea de măști faciale va deveni obligatorie de marți dimineata în toate instituțiile publice, mijloace de transport și spații comerciale.

Masca devine obligatorie și în județul Vâlcea

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Purtarea de măști faciale va deveni obligatorie de maine dimineata, incepand cu ora 8.00, în toate instituțiile publice din judetul Valcea, la locul de muncă, în spațiile comerciale și în mijloacele de transport din județ.

Măsura a fost adoptată astazi în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 și se va aplica în tot județul, inclusiv cetățenilor care se află în tranzit.

Pentru protecția gurii și a nasului sunt acceptate atât măștile improvizate din materiale textile, de unică folosință sau reautilizabile, cât și eșarfele.

Administratorii de spații comerciale sau orice alte spații în care populația are acces, precum și conducătorii instituțiilor publice au obligația de a dispune măsurile necesare prin care să interzică accesul persoanelor care nu sunt protejate.

De asemenea, operatorii de transport local, intrajudețean și interjudețean de persoane, prin curse regulate sau curse speciale, au obligația de a nota datele de identificare (nume, prenume, adresa de domiciliu) ale persoanelor care urcă în autovehicul. 

Datele colectate vor fi puse, la cerere, la dispoziția Direcției de Sănătate Publică sau a organelor de poliție pentru efectuarea unor eventuale anchete epidemiologice în cazul transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2.

(RS)


Etichete mascavalceacoronavirus(RS)judetsars-cov-2

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live